Final de Curs de la Catequesi Familiar curs 2021/2022

05/06/2022
Galeria de fotos: 

Un centenar de persones -entre infants i familiars- s’han aplegat aquest dijous, 2 de juny, a la  Parròquia Sant Antoni M. Claret en la festa de final de curs de la Catequesi Familiar.

Com és costum a la parròquia, aquesta festa s’organitza per cloure el curs i donar pas a les vacances d’estiu, després de les celebracions de Primera Comunió que han tingut lloc els darrers dos caps de setmana de maig. En total, han combregat 21 infants (i 5 més que ho han fet fora de Lleida), en les diferents cerimònies celebrades, totes elles emotives, participatives i molt respectuoses per part de totes les persones assistents.

La Primera Comunió esdevé la culminació d’un procés de dos cursos de Catequesi Familiar, que és el mètode de preparació que des de fa mots anys es porta a terme a la parròquia de St. Antoni M. Claret. És una catequesi, com bé diu la paraula, familiar, i molt participativa que permet als pares i mares tenir un paper actiu en el procés de formació religiosa dels infants.

La festa de final de curs ha consistit en una Eucaristia, concelebrada pel P. Dion i el P. Nemesi, més un berenar compartit. Els infants que tot just fa uns dies van rebre el Pa i el Vi per primer cop, han estat protagonistes de l’Eucaristia, participant en les lectures i en les pregàries. Han demanat per les coses que els preocupen i viuen en el seu dia a dia: la família, els/les companyes de l’escola, les amistats, el medi ambient, la pau al món, la salut, ... També hi han assistit nens i nenes del primer any de catequesi, participant amb entusiasme en els cants i resant el Parenostre, amb la mirada posada en el curs vinent per completar la seva formació.

Després, al pati adjacent a l’església, grans i petits hem compartit un berenar sopar amb la gran varietat de menjars que cada família ha aportat: coques de recapte, pizzes, truites, embotits, pastissos... Tots plegats hem gaudit de la cerimònia religiosa, la companyia i l’alegria dels infants.

Des de la parròquia volem aprofitar l’avinentesa per agrair a totes les famílies la confiança que heu dipositat en nosaltres, en la nostra manera de transmetre l’Evangeli, el missatge d’AMOR de Jesús i un model de vida basat en l’ESTIMACIÓ plena. Tot l’equip de catequistes agraïm el compromís de totes les famílies, que han expressat la seva voluntat d’oferir als seus fills i filles una formació religiosa basada en els valors cristians que Jesús ens va transmetre. 

Passat l’estiu, durant la segona quinzena de setembre, s’obrirà el període d’inscripcions d’infants (de 3r de Primària), per començar un nou cicle de Catequesi Familiar.  

Mentrestant, desitgem que passeu un bon estiu i gaudiu de les vacances.                    

L’equip de catequistes