Actes Primer de Maig de 2024

01/05/2024

Un any més, la Pastoral Obrera de Lleida, on participa el grup ACO de la nostra parròquia, ha commemorat el Primer de Maig, dia del Treball. Com de costum, s’ha celebrat una eucaristia. Enguany ha estat a la Parròquia del Carme, presidida per Mons. Salvador Giménez Valls, bisbe de la diòcesi. 
S’ha llegit el manifest elaborat pel Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya, titulat “Dignitat en la Fragilitat”, que tracta sobre la necessitat de l’atenció a la gent gran i dependent, així com a les condicions de treball de les persones que en tenen cura.
En l’apartat “Els nostres referents” en que alguns anys es recorda alguna persona  o col•lectiu que ha estat referent pel mon obrer creient a Lleida, s’ha fet esment de la Comunitat Claretiana de Lleida. Durant els anys, molts missioners claretians han estat acompanyants de moviments i grups. Són presents a la ciutat des de fa 140 anys i en fa 50 que es fan càrrec de la Parròquia Sant Antoni Maria Claret, de Balàfia, des de la seva creació. Com ja sabeu, la congregació ha anunciat el proper tancament de la comunitat, per manca de relleu.  Podeu veure el text fent clic aquí

Acabada la celebració, els assistents han compartit un senzill esmorzar. Els que ho han desitjat, han participat a la manifestació convocada pels sindicats, tot fent-se solidaris amb les inquietuds de la classe treballadora.Finalment, un grup de persones ha participat en un dinar de germanor que ha tingut lloc a la granja-escola Castell de Saidía.
Una novetat d’enguany ha estat la pregària per les víctimes d’accidents laborals que es va proposar a totes les parròquies de la diòcesi pel diumenge 28 d’abril, dia mundial de la salut laboral.