Missa familiar i Jornada de la Paraula de Déu

29/01/2024
Galeria de fotos: 

A la Parròquia de Sant Antoni Maria Claret, com cada quart diumenge de mes, hem celebrat la Missa Familiar. És una Eucaristia en què infants i famílies tenen un gran protagonisme, per tal que quan arribi la data de la Primera Comunió siguin més conscients de cada un dels moments de la celebració.

Uns dies abans els nens i les nens dels grups de 2n any de Catequesi, juntament amb les seves catequistes, reflexionen sobre diversos aspectes de la vida quotidiana a partir de les fitxes de catequesi. Al mateix temps, aquestes reflexions els serveixen per preparar les diferents parts de l’Eucaristia: les peticions de perdó per allò que no han fet prou bé, les pregàries per totes les necessitats dels seu entorn, l’ofertori amb tot allò que significa la unió i la pau entre les persones i l’acció de gràcies per tot allò que tenen de bo en les seves vides.

Per altra banda, coincidint que del 22 al 28 s’ha celebrat la VII Setmana de la Bíblia– a iniciativa del Sant Pare Francesc-, aquest diumenge 28 en la Jornada de la Paraula de Déu, al final de l’Eucaristia la parròquia ha lliurat un obsequi als nens i nenes de 1r any de Catequesi: un exemplar del Nou Testament, de l’Editorial Claret, traduït pel Pare Jaume Sidera, membre de la Comunitat Claretiana de Lleida, recentment traspassat.

Aquesta acció, que es duu a terme cada mes de gener, té com a objectiu que tots les infants i les seves famílies tinguin al seu abast la lectura dels Evangelis, per conèixer millor la vida de Jesús com a font d’inspiració per a una vida adulta plena d’AMOR, VERITAT, PAU I SOLIDARITAT. Durant les sessions de catequesi familiar se’ls ensenyarà a buscar els diferents passatges dels Evangelis i se’ls animarà a llegir-los i a comentar-los amb la família. 

Isabel Hornos