Trobada diocesana de famílies de primera comunió

05/03/2024
Galeria de fotos: 

El dissabte 2 de març, els animadors i les animadores del Mijac de la parròquia de Sant Antoni M. Claret de Balàfia rebem la confiança del delegat de la catequesi del bisbat de Lleida per fer activitats amb motiu de la trobada dels infants de catequesi de la primera comunió de tot el bisbat de Lleida. Hem fet tot l’activitat al pati d’infantil del col·legi Episcopal. Hem fet amb mètode de revisió de vida per conduir als infants a descobrir, reflexionar i transformar les seves accions en unes de millors. Però sense perdre l'esperit juganer i les ganes de passar-s'ho  bé.

Després de conèixer-nos tots, amb una pila de jocs entretinguts, hem llegit l’evangeli de Zaqueu ( Lc 19,1-10) per dur a terme el primer pas de la revisió de vida: el Veure.

Pel Jutjar, hem fet una gimcana amb diferents jocs i activitats, en equips i individuals: hem fet relleus, saltat el riu i animat al nostre grup. Després de cada estona de joc, ens hem fet una pregunta entorn la història de Zaqueu, per considerar els valors d'aquest i recapacitar després de les nostres decisions errònies.

Ens hem retrobat amb les famílies per parlar del que hem après, i decidir com millorar conjuntament. Així doncs, hem tancat la revisió de vida amb l'Actuar. Cada família ha acordat quines accions deixar de banda i quines potenciar.

Finalment, per concloure la vetllada, hem cantat tots junts. Ha estat un matí profitós i, sobretot, divertit!! (Marta Pujol, Mijac)