En torno a la Palabra

Diumenge XXVI de durant l'any

Quin dels dos?

Amb tota raó el Papa Francesc diu als preveres que abans de predicar l’homilia dominical en facin meditació. Si diem que Jesús ens sorprèn, ens compromet i ens canvia per dins, cal que el seu anunci sigui predicat des d’un cor tocat per la Paraula. I així el qui l’escolta n’intueix la càrrega, el missatge, i se’n sent tocat.

Sin definir

Diumenge XXV de durant l'any

¿O és que veus amb mals ulls que jo sigui generós?

L’Evangeli contínuament ens sorprèn i ens interpel·la. Avui la paràbola dels treballadors llogats a la vinya ens deixa perplexos. Ens parla de la remuneració que de Déu ens arriba.

Sin definir

Diumenge XXIV de durant l'any

Perdoneu les nostres culpes així com nosaltres perdonem els nostres deutors

Ens sona! Ho preguem repetidament un dia i un altre. Una vegada més ens cal aturar-nos. Què hi estem dient? Què suposa per a nosaltres?

A l’evangeli de Mateu aquest text sobre el perdó és el coronament de les ensenyances de Jesús en iniciar el camí a Jerusalem.

Sin definir

Diumenge XXII de durant l'any

No penses com Déu sinó com els homes!

Per aquest evangeli d’avui podríem passar de puntetes i “a por otra”... Sonen molt fort les paraules de Jesús a Pere, sobre tot si veiem que uns versets més amunt el Senyor l’ha felicitat per la seva resposta inspirada: “Tu ets el messies, el Fill de Déu”.

Sin definir

Diumenge XV de durant l'any

El sembrador va sortir a sembrar...

Podries enumerar-me els títols que se’t acuden sobre el Senyor? Pastor, mestre, font de vida, camí, veritat, vida... doncs em sembla que te’n deixes un: El Senyor és un pagès. Fixa’t en el salm 64 d’avui:

Vetlleu per la terra i la regueu... fecundeu la terra amarant els sembrats, aplanant els terrossos, ablanint-la amb els xàfecs i beneint el que hi germina...

Sin definir

Diumenge XIV de durant l'any

Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats

Avui tenim tres intervencions de Jesús curtes i ben lluminoses per a les persones senzilles i netes de cor.

* Jesús fa una pregària en veu alta. Els presents pobres, senzills i confiats capten que el Senyor està pregant per ells. Jesús felicita el Pare perquè es complau en els senzills i deixa sense entendre res els saberuts, els que es tanquen creguts en la seva falsa saviesa.

Sin definir

Diumenge XI de durant l'any

Jesús se’n apiadà

Hem acabat el procés de Quaresma, Pasqua i Pentecosta i avui ens retrobem amb els diumenges nomenats “de durant l’any”, aquest any amb l’evangeli de Mateu.

En l’Evangeli d’avui, Mateu fa dos grans reculls dels ensenyaments de Jesús: El primer s’adreça a tota la gent i és el Sermó de la Muntanya encapçalat per les benaurances. El segon és un recull de recomanacions als deixebles, a punt d’enviar-los a anunciar la Bona Nova del Regne.

Sin definir

Corpus Christi

El Cos lliurat i l a Sang vessada

(Avui em permeto de copiar la meva carta amiga del Corpus, any 2021.)

La diada del Corpus va arrelar fort en el nostre poble ansiós de vida, de color, de llum, de flors, de llibertat i alegria. Encara avui després de travessar tants canvis el Corpus té un ressò en el cor del poble que es manifesta en les catifes de flors a carrers, en les solemnes processons, l’ou com balla, la Patum de Berga, les enramades de Sallent...

Sin definir

Diumenge de Pentecosta

Rebeu l’Esperit Sant!

Jesús ho portava en el cor i en la vida. Durant el sopar de comiat els va prometre repetidament el do de l’Esperit Sant:

- Encara tinc moltes coses a dir-vos, però ara us serien una càrrega massa pesada:

- Quan vingui l’Esperit de la Veritat, us conduirà cap a la veritat sencera...

- Serà un altre Defensor que es quedi amb vosaltres per sempre,

Sin definir

Páginas

Suscribirse a RSS - En torno a la Palabra