En torno a la Palabra

Diumenge III de Pasqua

Sense mi no podreu fer res

Avui tenim el darrer capítol 21, el darrer de l’Evangeli de Joan. És un text molt especial, com un ressò del que ens ha mostrat al llarg de tot l’Evangeli sobre la persona de Jesús i la seva relació amb nosaltres.

Aquest capítol segurament fou afegit en una segona còpia de l’Evangeli. Fixem-nos en el final del capítol 20 que donava per acabat tot el llibre. Veig aquest capítol 21 com una meditació per després de llegir el llibre.

Sin definir

Diumenge II de Pasqua

Al.leluia!

Avui com mai aquest és el nostre crit d’alegria, de lloança, d’agraïment. Crist la nostra Pasqua ha donat la vida per nosaltres i ara el tenim present enmig nostre. Ell ens ha salvat, és la nostra joia per a sempre.

L’Evangeli de Joan ens relata avui la primera visita del Crist Ressuscitat a tot el grup dels deixebles. Som en el cor de l’Evangeli.

Detalls bàsics a tenir en compte:

Sin definir

Diumenge de Pasqua de Resurrecció

Per què busqueu entre els morts aquell que és viu? AL·LELUIA!

Tots quatre evangelistes ens havien relatat acuradament, i sense estalviar-se crueses, la Passió i Mort de Jesús. Els hem pogut escoltar durant la Setmana Santa i sobre tot el Divendres Sant, a l’evangeli de Joan.

Sin definir

Diumenge de Rams

Pare, confio el meu alè a les vostres mans

Som a la Setmana Santa amb el cor dividit: sentiments d’alegria en l’arribada triomfal de Jesús a Jerusalem i dolor profund en la passió i mort de Jesús.

Sin definir

Diumenge V de Quaresma

No recordeu més els temps passats... Estic a punt de fer una cosa nova

Set dies i som a Setmana Santa. A hores d’ara diumenge rere diumenge l’evangeli ens ha anat centrant el focus: Déu és Pare/Mare tot Amor, que espera la nostra mirada per a que ens puguem trobar amb la seva tendresa, el perdó, l’alegria, la festa.

Sin definir

Diumenge IV de Quaresma

Ja el donava per perdut i l’hem retrobat!

Sin definir

Diumenge III de Quaresma

Ell et sacia d’amor entranyable

Jesús va fent camí amb els apòstols cap a Jerusalem on han de succeir els grans esdeveniments pasquals. Els evangelistes situen en aquest camí alguns dels ensenyaments, sentències, advertiments de Jesús, del temps de la seva predicació. Així prenen relleu.

Sin definir

Diumenge II de Quaresma

Aquest és el meu fill; escolteu-lo!

Jesús ha pujat dalt una muntanya i ha volgut que l’acompanyessin els tres deixebles Pere, Jaume i Joan. Un cop a dalt, Jesús es posa a pregar mentre els tres es queden adormits. A partir d’aquí l’evangelista Lluc ens ofereix un relat genial carregat de detalls suggerents per a ajudar-nos a captar el missatge de la Transfiguració.

Sin definir

Diumenge I de Quaresma

Durant quaranta dies l’Esperit el conduïa pel desert

En el començament d’aquesta nova Quaresma acabem el sisè any de la nostra “Carta Amiga”. La setena època no sé on ens portarà. Ens deixem conduir per l’Esperit i ens trobarem com Jesús al desert, arribaran les dificultats, les temptacions, però seguirem de la mà del mateix Esperit de Jesús, cap a la Pasqua. La seva Paraula seguirà fent llum, i el Pare seguirà somrient complagut.

Sin definir

Páginas

Suscribirse a RSS - En torno a la Palabra